Coş gol
 x 

Cosul este gol

Total 0,00 lei

Sticla de Murano este un produs renumit provenit din insula Murano. Localizata pe coasta Venetiei, Italia, Murano este un port comercial inca din secoloul al VII-lea. In secolul al X-lea deja devenise o importanta locatie comerciala.

Istoric, legenda
Se considera ca sticla de Murano isi are originea in Roma secolului al IX-lea, avand influente asiatice si musulmane, luand in considerare faptul ca Venetia era atunci deja un port comercial renumit. Reputatia localitatii Murano pentru productia de sticla a luat nastere atunci cand Republica Venetiana, temandu-se de incendii si calamitati aduse orasului construit predominant din lemn, a ordonat sticlarilor sa isi mute atelierele pe insula Murano (1291).
Cand un om de rand izbutea sa devina mester sticlar era innobilat si inscris in Cartea de aur a insulei. Curand au devenit cei mai respectati cetateni ai insulei, aveau dreptul sa-si casatoreasca odraslele cu copiii nobililor, bucurandu-se chiar de imunitate, insa peste toate, nu aveau voie sa paraseasca Venetia.

Procesul prin care se obtine sticla de Murano este unul destul de complex. Folosind nisip cuartos fin combinat cu diferite saruri aduse din cetatile feniciene Sidon (Liban), acesti mesteri au reusit sa obtina produse ce nu aveau rival in lume.Sticla de Murano se facea dupa retete secrete, la care se adauga o maiestrie unica a prelucrarii sticlei obtinute si de aceea a devenit un secret foarte bine pazit.

Calitate, valoare
Celelalte materii prime, numite fondante sau agenti de topire, coboara punctul de topire. Cu cat sticla contine mai mult oxid de natriu, cu atat se solidifica mai greu. Acest fapt este foarte important pentru lucrul manual deoarece ii castiga sticlarului mai mult timp pentru modelare. Un artizan poate adauga natriu (pentru a face suprafata sticlei opaca), nitrat sau arsenic (pentru a elimina bulele) sau substante colorante.

Despre bijuteriile cu cristale Swarovski
Frumusetea eterna a bijuteriilor care contin cristale Swarovski este ca un miraj care incanta permanent privirea si daruieste fiecarei bijuterii o sclipire deosebita.
Bucatile de sticla pura au o taietura perfecta care permite refractia luminii in tot spectrul de culori, devenind astfel o adevarata sursa de inspiratie pentru creatorii de moda si pentru designerii de produs.

Cristalul SWAROVSKI s-a nascut in anul 1892, cand Daniel Swarovski a inventat o masina automata de taiere. In 1895 a fost fondata Compania Swarovski, odata cu deschiderea fabricii de taiere a cristalelor, in Wattens, unde el a putut sa profite de avantajele oferite de hidroelectricitatea locala, pentru procesele de macinare intensiva pe care le-a patentat. Pana la mijlocul secolului XX Swarovski a lucrat la producerea de bijuterii si la promovarea cristalelor, folosind tratamente speciale pentru a produce efectul de culoare a pietrelor cristalelor pentru producerea bijuteriilor.

Pietre prețioase și naturale

Ne dorim ca în momentul în care ai ales o bijuterie Sabion să fii perfect informat despre calitățile produsului pe care îl cumperi. Transparența și corecta informare a clientului sunt pentru noi metodele care ne asigură că ai plecat mulțumit și sigur că ai făcut cea mai bună alegere.
Pentru aceasta îți punem la dispoziție toate mijloacele de care ai nevoie pentru a fi cât mai bine informat.
Și pentru că pietrele reprezintă sufletul oricărei bijuterii, îți prezentăm mai jos câteva informații care să te ghideze în fascinanta lume a gemologiei.
Pietre sintetice:
Majoritatea pietrelor pe care le veți găsi montate în bijuteriile Sabion sunt pietre naturale, care s-au format în natură. Pietrele sintetice pe de altă parte sunt reproduceri ale gemelor naturale realizate de către om. Arată la fel ca și cele naturale și au în general aceeași compoziție chimică și structură, însă sunt realizate pe cale de laborator.
Dacă sunt utilizate astfel de pietre, ele vor fi specificate distinct. Înaintea fiecărei achiziții, din orice magazin, informează-te despre calitățile pietrei.


Pietre prețioase:
Diamantul
Acestei cele mai râvnite dintre pietre, i-am dedicat o pagină specială cu informații legate despre caracteristicile acesteia. Citește-o cu atenție. Sunt informații folositoare.
Rubinul
Culoarea rubinului variază de la carmin până la roșu închis, chiar cu tentă maronie (cele care provin din Thailanda) și purpuriu. Rubinul prezintă luciu sticlos. Datorită culorii sale, poate fi confundat cu granatul și turmalina roșie. Rubinul face parte din grupa corindonului, din aceeași clasă cu safirul.
Numele rubin provine din limba latină, unde înseamnă roșu („rubens”).
Cele mai frumoase rubine provin din Thailanda.

Rubinul a fost considerat încă din cele mai vechi timpuri drept una dintre cele mai preţioase pietre. Ei i s-au aribuit puteri divine, totodată fiind şi piatra iubirii puternice.
Atenție! Rubinele trebuie ferite de temperaturi înalte, doarece le pot schimba culoarea.

Safirul
Safirul face parte din grupa corindonului, din aceeași clasă cu rubinul.
Cea mai des întâlnită culoare a safirului este albastrul închis, aproape indigo, dar poate fi întâlnit în culori de la albastru deschis la roz, portocaliu și până la transparent. Culoarea safirului este dată de impuritățile pe care acesta le conține. Spre exemplu, safirul impurificat cu crom poate avea chiar și culoarea galbenă.
Safirul are un luciu sticlos.
Numele safirului provine din limba ebraică unde „sappir” înseamnă „cel mai frumos lucru”.
Grecii considerau safirul că fiind piatra lui Zeus. În India safirul era considerat ca piatră a fertilității și ajuta gravidele la naștere. Budiștii îi atribuiau calități psihice. Cele mai frumoase safire vin din Cașmir și simbolizează credință, speranță, înțelepciune.

La noi, safirul, popular numit zamfir a inspirat numele proprii Zamfir și Zamfira, adică cel/cea cu ochii albaștrii.

Smaraldul
Smaraldul face parte din grupa beril-ului și are culoarea verde.
Această piatră este utilizată din cele mai vechi timpuri la confecționarea bijuteriilor, câștigându-și renumele datorită culorii sale unice. Egiptenii extrăgeau cantități foarte mari de smarald încă de pe vremea Cleopatrei. Tot în acele timpuri se considera că smaraldul are puterea de a feri purtătorul de gânduri și vise urâte, precum și de a aduce noroc și bunăstare. Grecii considerau smaraldul ca fiind piatra zeiței Afrodita.
În zilele noastre, smaraldul se extrage în cantități mari din Columbia.

Pietre fine și ornamentale
De-a lungul anilor, oamenii au prețuit culoarea și strălucirea pietrelor colorate. Cristale minerale venite din adâncurile pământului sau materii organice create din vietățile naturii înconjurătoare, toate au calitatea de a fi frumoase.
Și pentru că frumusețea este o chestiune de gust care se rezumă de multe ori la cel care o poartă este foarte greu de făcut o caracterizare a gemelor după „gradul” de frumusețe. O definiție acceptată pentru frumusețe ține de combinația dintre calitățile care încântă simțurile și care îți stârnesc dorința de a le avea. Cu alte cuvinte, chestiunile legate de frumusețe s-ar putea să nu fie unanim acceptate, pentru că toți avem gusturi diferite, dar cu siguranță creează pentru fiecare dintre noi o dorință.

În cazul pietrelor colorate, dorința de a avea o anumită piatră și senzația de frumusețe despre ea, ne sunt date de combinația mai multor factori:
culoare
simetrie
trăsăturile suprafeței.
Dintre toți acești factori, cel mai important este de cele mai multe ori culoarea pietrei. De la culoarea verde intensă a unui smarald și până la strălucirile radiante ale unui opal, culoarea este primul aspect pe care îl observăm la o piatră și este totodată și cel mai important aspect când vine vorba de vânzarea unei pietre.


Pietrele fine și ornamentale cuprind un spectru larg de culori și reprezintă cea mai vastă latura a gemologiei.
acvamarinul – albastru deschis
opalul – un alb opac cu reflexe în culorile focului
topazul – albastru deschis, puțin mai intens decât acvamarinul
granatul – un roșu închis spre vișiniu, sângeriu
zirconul – în general este incolor, dar acesta este disponibil într-o gamă mai largă de culori
ametistul – mov
citrinul – galben
jadul – verde mat
turcoazul – turcoaz
lapis lazuli – albastru cu inflexiuni aurii.
Materii organice naturale:

Asta înseamnă că provin de la animale sau plante, însă majoritatea pietrelor sunt de natură minerală.

Perlele
Coralul
Chihlimbarul
Fildeșul

Definitie

Cubic Zirconia este o piatra pretioasa sintetica de inalta calitate, care imita aspectul diamantului si se face de obicei intr-un laborator. Cubic Zirconia (sau CZ) este forma cristalina cubica a dioxidului de zirconiu (ZrO2), un mineral care este extrem de rar in natura, dar usor de sintetizat pentru utilizare ca un simulant al diamantului.
Cubic Zirconia sintetizat este greu, optic fara cusur, de obicei incolor si poate fi facut intr-o varietate de culori diferite.
Acesta nu trebuie confundat cu zirconul, care este un silicat de zirconiu (ZrSiO4)- - piatra semipretioasa naturala. Acesta este uneori eronat numit "zirconiu cubic".
Datorita costului sau scazt, durabilitatii si vizibila asemanare cu a diamantului, Cubic Zirconia sintetica a ramas cea mai importanta concurenta a diamantului din punct de vedere economic, din anul 1976.
Concurentul sau principal ca o piatra semipretioasa de sinteza este cel mai recent material sintetic - moisanita.
sintetic - moisanita .
Se gaseste in: Sri Lanka, Tailanda, Burma, Canada, Cambodgia, India, Vietnam, Australia, Brazilia, Nigeria, Tanzania, Franta, Germania, Austria, Rusia.


Informatii:
Cubic Zirconia sau zirconiul cubic (de asemenea numit CZ) este o substanta sintetica cristalina folosita ca o alternativa la preturi accesibile pentru diamante. Desi mult mai putin costisitoare decat diamantele, stralucirea si claritatea cristalului de cubic zirconia o face una dintre pietrele cele mai populare de astazi.

Istoric
In 1937 mineralogistii germani au descoperit o forma minerala naturale de piatra semipretioasa intr-un singur loc. Ea nu a mai fost gasita in natura din nou.
Versiunea curenta sintetica de cubic zirconia este o forma cristalina a elementului metallic de dioxid de zirconiu. Acesta a fost prima data produs intr-un laborator in 1977. Cristalele de cubic zirconia sunt realizate prin topirea zirconiului sub forma de praf si a dioxidului de zirconiu, impreuna fiind incalzite la temperaturi de pana la 4982 ° F.

Cubic Zirconia - Calitate
Spre deosebire de diamante, cubic zirconia este simulat sa fie perfect. CZ poate fi perfect structurata, fara incluziuni, total transparenta si poate poseda un foc luminos.
Ca si in cazul altor pietre pretioase, dimensiunea, taietura si forma influienteaza modul in care lumina este refractata si va afecta stralucirea pietrei.
La fel ca in cazul diamantelor si al altor pietre pretioase, cubic zirconia are o scara de clasificare proprie de masurare a calitatii.

Cubic Zirconia vs. Diamant
Un cubic zirconia incolor este extrem de dificil sa se distinga de un diamant de catre un ochi neantrenat. In timp ce diamantul este o piatra pretioasa naturala, cubic zirconia este simulat.
Diamantele sunt cele mai dure pietre pretioase din lume, are duritatea 10 pe scara Mohs de duritate. Cubic Zirconia este mai moale, dar totusi este considerata o piatra pretioasa dura cu un rating 8.5.
Densitatea CZ il face cu aproximativ 75% mai greu decat diamantele. Este o substanta densa, cu o greutate specifica intre 5,6 si 6,0 – de cel putin 1,6 ori mai mare decat cea a diamantului.
Cubic Zirconia tinde sa contina mai multe flash-uri de culoare decat diamantul tipic.
CZ cu indicele de refractie foarte ridicat si transparent imita aspectul de claritate si stralucire al diamantelor cele mai scumpe. Indicele sau de refractie este ridicat, de la 2.15 la 2.18 (comparativ cu 2.42 pentru diamante) si luciul sau este Adamantin.
Cubic Zirconia este relativ dur, aproximativ 8 pe scara Mohs - putin mai dur decat majoritatea pietrelor semipretioase naturale.
Dispersia sa foarte mare, 0.058 - 0.066, o depaseste pe cea a diamantului (0.044).
Cubic zirconia nu are clivaj si prezinta o fractura coloidala care-l fac mai fragil si mai sensibil decat diamantele. Din cauza duritatii sale mari, acesta este in general considerat fragil.

Cubic Zirconia - Stiluri
Cubic Zirconia este utilizat in inele, pandantive, bratari, cercei si alte piese in care ar putea fi folosite diamante.
Este de multe ori montat in metale pretioase precum argint, aur si platina.
Piatra semipretioasa este disponibila intr-o varietate de culori atractive, care sunt realizate prin folosirea de oxizi diferiti. Zirconiile cubice colorate sunt extrem de populare in bijuteriile la moda.
Cubic Zirconia este taiata in aceleasi forme si stiluri ca diamantele.

Culoarea Cubic Zirconia
CZ vine intr-o gama larga de culori diferite, inclusiv popularul alb sau incolor si purpuriu neobisnuit - prin adaugarea unor oxizi metalici astfel:

- incolore sau albe – Stralucire de diamante (diamant Matura)
- roz - extrem de popular in randul CZ – Oxid: Erbiu
- albastru – culoarea Safirului albastru (starlit)
- portocaliu - portocaliu rosiatic, in nuante de la luminos la intunecat – Oxid: Cerium (hiacint - diamant de Ceylon)
- purpuriu - culoare neobisnuita similara cu violet intens de ametist – Oxid: Neodim
- verde - culoare verde smarald - Oxid: Crom
- galben (jargon)
- Sampanie - Champagne, maro luminos - Oxid: Cerium
- Maro auriu - Oxid: Titan
- negru

Astrologie: Apara nativii din Varsator.

Calitati metafizice:
Clarifica mentalul, sporeste intuitia.
Confera durabilitate actiunilor, perseverenta si incapatanare.
Scade depresia, insomnia.
Ajuta la dezintoxicare.
Alunga energiile negative si cosmarurile.
Se spunea ca protejeaza de fulger, febra, tristete si necaz.

Efecte asupra sanatatii:
Stimuleaza apetitul, intareste nervii, utilizat pentru a trata afectiuni ale plamanilor, ficatului, pancreasului; descarcati piatra in apa curgatoare, apoi o incarcati pentru scurt timp la lumina soarelui.

Meniu