Coş gol
 x 

Cosul este gol

Total 0,00 lei

Despre Pietre Pretioase

Pietre prețioase și naturale

Ne dorim ca în momentul în care ai ales o bijuterie Sabion să fii perfect informat despre calitățile produsului pe care îl cumperi. Transparența și corecta informare a clientului sunt pentru noi metodele care ne asigură că ai plecat mulțumit și sigur că ai făcut cea mai bună alegere.
Pentru aceasta îți punem la dispoziție toate mijloacele de care ai nevoie pentru a fi cât mai bine informat.
Și pentru că pietrele reprezintă sufletul oricărei bijuterii, îți prezentăm mai jos câteva informații care să te ghideze în fascinanta lume a gemologiei.
Pietre sintetice:
Majoritatea pietrelor pe care le veți găsi montate în bijuteriile Sabion sunt pietre naturale, care s-au format în natură. Pietrele sintetice pe de altă parte sunt reproduceri ale gemelor naturale realizate de către om. Arată la fel ca și cele naturale și au în general aceeași compoziție chimică și structură, însă sunt realizate pe cale de laborator.
Dacă sunt utilizate astfel de pietre, ele vor fi specificate distinct. Înaintea fiecărei achiziții, din orice magazin, informează-te despre calitățile pietrei.


Pietre prețioase:
Diamantul
Acestei cele mai râvnite dintre pietre, i-am dedicat o pagină specială cu informații legate despre caracteristicile acesteia. Citește-o cu atenție. Sunt informații folositoare.
Rubinul
Culoarea rubinului variază de la carmin până la roșu închis, chiar cu tentă maronie (cele care provin din Thailanda) și purpuriu. Rubinul prezintă luciu sticlos. Datorită culorii sale, poate fi confundat cu granatul și turmalina roșie. Rubinul face parte din grupa corindonului, din aceeași clasă cu safirul.
Numele rubin provine din limba latină, unde înseamnă roșu („rubens”).
Cele mai frumoase rubine provin din Thailanda.

Rubinul a fost considerat încă din cele mai vechi timpuri drept una dintre cele mai preţioase pietre. Ei i s-au aribuit puteri divine, totodată fiind şi piatra iubirii puternice.
Atenție! Rubinele trebuie ferite de temperaturi înalte, doarece le pot schimba culoarea.

Safirul
Safirul face parte din grupa corindonului, din aceeași clasă cu rubinul.
Cea mai des întâlnită culoare a safirului este albastrul închis, aproape indigo, dar poate fi întâlnit în culori de la albastru deschis la roz, portocaliu și până la transparent. Culoarea safirului este dată de impuritățile pe care acesta le conține. Spre exemplu, safirul impurificat cu crom poate avea chiar și culoarea galbenă.
Safirul are un luciu sticlos.
Numele safirului provine din limba ebraică unde „sappir” înseamnă „cel mai frumos lucru”.
Grecii considerau safirul că fiind piatra lui Zeus. În India safirul era considerat ca piatră a fertilității și ajuta gravidele la naștere. Budiștii îi atribuiau calități psihice. Cele mai frumoase safire vin din Cașmir și simbolizează credință, speranță, înțelepciune.

La noi, safirul, popular numit zamfir a inspirat numele proprii Zamfir și Zamfira, adică cel/cea cu ochii albaștrii.

Smaraldul
Smaraldul face parte din grupa beril-ului și are culoarea verde.
Această piatră este utilizată din cele mai vechi timpuri la confecționarea bijuteriilor, câștigându-și renumele datorită culorii sale unice. Egiptenii extrăgeau cantități foarte mari de smarald încă de pe vremea Cleopatrei. Tot în acele timpuri se considera că smaraldul are puterea de a feri purtătorul de gânduri și vise urâte, precum și de a aduce noroc și bunăstare. Grecii considerau smaraldul ca fiind piatra zeiței Afrodita.
În zilele noastre, smaraldul se extrage în cantități mari din Columbia.

Pietre fine și ornamentale
De-a lungul anilor, oamenii au prețuit culoarea și strălucirea pietrelor colorate. Cristale minerale venite din adâncurile pământului sau materii organice create din vietățile naturii înconjurătoare, toate au calitatea de a fi frumoase.
Și pentru că frumusețea este o chestiune de gust care se rezumă de multe ori la cel care o poartă este foarte greu de făcut o caracterizare a gemelor după „gradul” de frumusețe. O definiție acceptată pentru frumusețe ține de combinația dintre calitățile care încântă simțurile și care îți stârnesc dorința de a le avea. Cu alte cuvinte, chestiunile legate de frumusețe s-ar putea să nu fie unanim acceptate, pentru că toți avem gusturi diferite, dar cu siguranță creează pentru fiecare dintre noi o dorință.

În cazul pietrelor colorate, dorința de a avea o anumită piatră și senzația de frumusețe despre ea, ne sunt date de combinația mai multor factori:
culoare
simetrie
trăsăturile suprafeței.
Dintre toți acești factori, cel mai important este de cele mai multe ori culoarea pietrei. De la culoarea verde intensă a unui smarald și până la strălucirile radiante ale unui opal, culoarea este primul aspect pe care îl observăm la o piatră și este totodată și cel mai important aspect când vine vorba de vânzarea unei pietre.


Pietrele fine și ornamentale cuprind un spectru larg de culori și reprezintă cea mai vastă latura a gemologiei.
acvamarinul – albastru deschis
opalul – un alb opac cu reflexe în culorile focului
topazul – albastru deschis, puțin mai intens decât acvamarinul
granatul – un roșu închis spre vișiniu, sângeriu
zirconul – în general este incolor, dar acesta este disponibil într-o gamă mai largă de culori
ametistul – mov
citrinul – galben
jadul – verde mat
turcoazul – turcoaz
lapis lazuli – albastru cu inflexiuni aurii.
Materii organice naturale:

Asta înseamnă că provin de la animale sau plante, însă majoritatea pietrelor sunt de natură minerală.

Perlele
Coralul
Chihlimbarul
Fildeșul

Meniu